Spot On

Een inspirerend bezoek aan erkende coöperaties

Coop Road150x150Op 29 september organiseerde de NRC twee bedrijfsbezoeken. Onze eerste halte was Talea in Genk. Deze coöperatie is gespecialiseerd in het ecologische onderhoud van bedrijventerreinen. Maar ook en vooral wil Talea duurzame jobs creëren voor mensen uit de kansengroepen die door een nieuw Vlaams decreet moeten doorstromen van sociale economiebedrijven naar ’een normaal economisch circuit’.

Dat er in coöperaties lekker kan gekookt worden, mochten we ‘s middags ondervinden in de Bottelarij in Wellen. Gerechten uit de wereldkeuken vergezelden een Limburgs streekbiertje. Het zou ons niet verbazen dat hier de uitdrukking ’de afwezigen hebben ongelijk‘ zijn oorsprong vond.

Vervolgens trokken we de taalgrens over voor een bezoek aan Les Compagnons de la Terre in Blegny. Dit is een biologisch landbouwbedrijf dat liefst 300 vennoten wist te overtuigen van haar maatschappelijke meerwaarde.

Ook deze coöperatie heeft een sociaal oogmerk. Ze mikt op de creatie van een twintigtal duurzame jobs voor personen voor mensen uit de kansengroepen. Een ander streefdoel is om in de voedingsbehoeftes van ongeveer 1000 Luikse gezinnen te voorzien.

On the Coop-road: geef ons je mening!

Op welke vragen wil jij een antwoord krijgen tijdens een bezoek aan een coöperatie? En wanneer passen die bezoeken voor jou het best?

Geef ons je mening via deze korte enquête zodat we de bezoeken nog beter op je wensen kunnen afstemmen.

 

 

Zoeken

Newsletter