De portretten

Bistro de borre: een uniek coöperatief samenwerkingsverband tussen de lokale overheid, de zorgsector en de sociale economie.

BistroDeBorre 150x150Dat de coöperatieve vennootschap de uitgelezen structuur is om duurzame samenwerkingsverbanden te smeden, wordt weer eens bewezen in Bierbeek. Daar opent binnenkort Bistro de borre. Bistro de borre is gelegen in het gelijknamige vrijetijdscentrum, dat wijd en zijd faam geniet omwille zijn culturele en sportieve activiteiten.

Momenteel wordt er nog ijverig getimmerd aan het nieuw interieur en volop gesleuteld aan de menukaart. Die bevat uitsluitend gerechten uit de korte keten, aangevuld met een keur aan lokale drankjes.
Toch is het niet dit uitgelezen aanbod dat Bistro de borre uniek maakt. Wel de samenwerking tussen drie partners: de gemeente Bierbeek, de sociale onderneming De Winning en de zorggroep Sint-Kamillus.

Door te kiezen voor de coöperatieve formule ondersteunen de partijen elkaar in hun verschillende doelstellingen. Het vrijetijdscentrum krijgt eindelijk weer een kwalitatieve en dynamische horecazaak waar bezoekers na een avondje cultuur, een sportieve activiteit of een wandeling in Meerdaalwoud kunnen bijpraten. De Winning en Sint-Kamillus zorgen voor een aangepaste werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Dat is een unieke samenwerking in Vlaanderen! In de coöperatieve vennootschap – sociale onderneming werken een openbaar bestuur, een zorggroep en een bedrijf in de sociale economie helemaal op gelijke voet samen. Bovendien is dit het eerste vrijetijdscentrum in Vlaanderen dat op een 100% sociale en duurzame manier wordt uitgebaat.

Zoeken

Newsletter