De portretten

Neibo: coöperatieve gsm-operator biedt vennoten inspraak over steun aan lokale sociale projecten.

Neibo150x150

Dat coöperaties in alle mogelijke sectoren kunnen groeien en bloeien wordt eens te meer bewezen.

Sedert eind vorig jaar kan je een gsm-abonnement nemen bij Neibo, de eerste coöperatieve telecomoperator op het Europese vasteland!

Het aanbod van de erkende coöperatie is vergelijkbaar met dat van andere telecomoperatoren: bellen, sms'en en mobiel surfen. En daarbij heb je de keuze uit verschillende pakketten.

Wie een coöperatief aandeel koopt, en dat kan vanaf 20 euro, biedt Neibo transparantie en inspraak. Transparantie over het beleid: elke vennoot mag jaarlijks de algemene vergadering bijwonen en krijgt dus inzicht in de financiële huishouding. En vooral inspraak: iedereen mag mee beslissen over de verdeling van de winsten.

Neibo geeft haar vennoten een vaste korting op het maandabonnement en sluit een beperkt jaarlijks dividend niet uit. Een deel van de winst wordt gereserveerd voor noodzakelijke investeringen. Wat overblijft, kan bijvoorbeeld naar 'carbon credits' gaan om de uitstoot te beperken, wordt geïnvesteerd in lokale sociaal-economische- of milieuprojecten. Allemaal onderwerpen waarover de vennoten mee kunnen over beslissen.

Meer info: www.neibo.be

Zoeken

Newsletter