Nieuws

Crelan Foundation: Maatschappelijk engagement voor en door de Crelan-vennoten

De bank Crelan kan bogen op een stevige coöperatieve traditie. Al meer dan 280.000 klanten onderschreven maatschappelijke aandelen van CrelanCo, de Belgische Coöperatieve Kas achter Crelan. Zo zijn ze zo ook een beetje eigenaar van hun bank.

Met de lancering van Crelan Foundation gaat de bank op haar coöperatieve elan verder. Zopas stelde de bank een nieuw maatschappelijk initiatief van en voor haar vennoten voor.

Crelan

Met Crelan Foundation zet Crelan haar engagement tegenover de samenleving nog beter in de verf door haar vennoten te betrekken bij haar maatschappelijke beleid. Voortaan kunnen ze via de website van Crelan een aanvraag indienen voor steun aan een maatschappelijk project waarbij zij zelf nauw betrokken zijn. Er zijn vele burgers die in hun vrije tijd als vrijwilliger hun beste beentje in het verenigingsleven voorzetten of meewerken aan andere initiatieven met een maatschappelijk duurzame impact.

Daarnaast zal Crelan Foundation zelf initiatieven nemen, waarbij de medewerkers ingezet worden, zoals bijvoorbeeld een actie om het strand schoon te maken of een deelname aan een liefdadigheidsactie.

Daarbij focussen ze op de domeinen ’Opleiding‘, ’Gezondheid‘, ’Cultuur‘, ’Milieu‘ en ’Crowdfunding in de sport‘. Volgens de bank is dit een bewuste keuze omdat deze domeinen hefbomen voor een evenwichtige samenleving zijn.

In het kader van die Crelan Foundation werkt de bank nu ook samen met het Europese crowdfundingplatform Sponsorise.me.

Crelan treedt daarbij op als partner en steunt zo sportieve projecten. Ondertussen staan de eerste twee projecten waarvan Crelan partner is, al online.

Meer informatie over de Crelan Foundation vindt u op: www.crelan.be

Zoeken

Newsletter