Nieuws

Benoeming van de nieuwe leden van het bureau van de NRC en benoeming van de nieuwe voorzitter en ondervoorzitter van de NRC

Tableau 150x150

Bij koninklijk besluit van 24 oktober 2021 (gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 9 november 2021) heeft de Koning de twintig nieuwe leden van het bureau van de Nationale Raad voor de Coöperatie, het Sociaal Ondernemerschap en de Landbouwonderneming (NRC) benoemd voor een termijn van zes jaar die ingaat op 9 november 2021.

Het bureau van de NRC is nu samengesteld uit de volgende leden:

Bernard BAYOT (NewB)
Joris CNOCKAERT (CrelanCo)
Elisabeth DE RUDDER (BRS Microfinance)
Anneleen DE SMET (Stroomvloed)
Jacques DEBRY (Febecoop)
Nathalie DEVRIESE (Pwiic)
Sofie DONNEAUX (Copias)
Gilles DOUTRELEPONT

(PSH)

Luc FRANCOIS (Banque CPH)
Mario HUSTINX (AltERcoop)
Valentine HUYS (Fédération wallonne de l’Agriculture)
Adrien LOUIS (Dynamo Coop)
Orphee MARIËN (Coopkracht)
Stephan OLAERTS (Cera)
Martin RAUCENT (Bees Coop)
Geert REYNIERS (Multipharma)
Anne-Françoise RULMONT (Damnet)
Guy VANDEPOEL (Boerenbond)
Luc VANOIRBEEK (VBT)
John VANWYNSBERGHE (Hefboom)

Naar aanleiding van de verlenging van de mandaten van de leden van de algemene vergadering en het bureau van de NRC hebben de voorzitter van de NRC (de heer Pieter VERHELST) en de ondervoorzitter van de NRC (de heer Bernard BAYOT) hun ontslag aangekondigd tijdens de vergadering van het bureau van de NRC van 23 november 2021.

In dat kader, overeenkomstig artikel 6 van de wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie, het Sociaal Ondernemerschap en de Landbouwonderneming, heeft het bureau van de NRC de heer Stephan OLAERTS voorgedragen voor het mandaat van voorzitter van de NRC en de heer Jacques DEBRY voor het mandaat van ondervoorzitter van de NRC.

Tijdens haar vergadering die ook op 23 november 2021 heeft plaatsgevonden, heeft de algemene vergadering van de NRC met eenparigheid van stemmen de twee door het bureau van de NRC voorgestelde kandidaturen goedgekeurd.

De benoeming van de heer Stephan OLAERTS als voorzitter van de NRC en van de heer Jacques DEBRY als ondervoorzitter van de NRC wordt van kracht zodra een Koninklijk Besluit van benoeming in het Belgisch Staatsblad is verschenen.

Zoeken

Newsletter